Σορμπέ σοκολάτας με 1 μονάδα από την κουβερτούρα!

Υλικά
2 1/4 του φλιτζανιού νερό ή 555 ml
Γλυκαντικό της αρεσκείας σας (η συνταγή γράφει 200γρ φλιτζάνι ζάχαρη )
3/4 φλιτζανιού κακάο σε σκόνη ή 75 γρ.
170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη (1 μονάδα τα 100γρ)
1 βανίλια
λίγο αλάτι

Εκτέλεση


Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε 1 1/2 ή 375 ml από το νερό, τη ζάχαρη , το κακάο και το αλάτι. Αφήνετε να πάρει βράση , ανακατεύοντας συχνά για περίπου 1′.
Αφαιρείτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και όπως είναι ακόμα το μείγμα ζεστό προσθέτετε τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια, προσθέστε τη βανίλα και τα υπόλοιπα 3/4 φλιτζανιού ( 180 ml ) νερό .
Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπλέντερ και το χτυπάτε για 15 δευτερόλεπτα. Τοποθετείτε το μείγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος και το βάζετε στην κατάψυξη. Μετά από 10΄-15΄, το βγάζετε και το ανακατεύετε για 1΄ με μια ξύλινη σπάτουλα. Επαναλαμβάνετε 6-7 φορές τη διαδικασία κάθε 30′, μέχρι το μείγμα να πήξει ομοιόμορφα. Διατηρείτε το σορμπέ στην κατάψυξη.

Πηγή:http://www.icookgreek.com

Διαβάστε περισσότερα
Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *