Σπέσιαλ παγωτό με 1 μονάδα από το γάλα!

Υλικά:

1 γάλα εβαπορέ
1 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
4-5 κ.σ φρουκτόζη
2 φύλλα ζελατίνη ή 1 κ.σ ζελατίνη σκόνη
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες

Εκτέλεση:


Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολάκι με λίγο νερό για 1-2 λεπτά
Σε ένα μικρό σκεύος ζεσταίνουμε το 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα και πριν βράσει το αποσύρουμε απο την φωτιά,προσθέτουμε την ζελατίνη(αφού την έχουμε στύψει με τα χέρια μας) και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί
Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά
Χτυπάμε στο μίξερ καλά το εβαπορέ με την φρουκτόζη μέχρι να γίνουν μια βελούδινη κρέμα
Ρίχνουμε το αλάτι,τις βανίλιες και λίγο λίγο το γάλα με την διαλυμένη ζελατίνη χτυπώντας για 1-2 λεπτά ακόμα
Αν έχουμε παγωτομηχανή αδειάζουμε το μείγμα και παγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεις.Αλλιώς τοποθετούμε το παγωτό σε ένα μεταλλικό σκεύος,το βάζουμε στην κατάψυξη και ανα 1 ώρα περίπου,για 2-3 φορές,το βγάζουμε και το χτυπάμε ελαφρά ώστε να αφρατέψει και να μην δημιουργηθούν κρύσταλλοι
Tip: Μπορούμε στο μείγμα να προσθέσουμε λίγο κακάο δίνοντας έτσι στο παγωτό μας σοκολατένια γέυση

Διαβάστε περισσότερα
Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *