Σαλάτα με φασολάκια και αυγά με 3 μονάδες από τα αυγα, το γιαούρτι και το λάδι!

Υλικά για 4 άτομα

1/2 κιλό φασολάκια

4 μικρά κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες

λίγο ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Λίγα φύλλα μέντας

4 αυγά

Για το dressing

200 γραμμάρια γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

Χυμό και ξύσμα από λάιμ

2 κ. σούπας μέντα, ψιλοκομμένη

Διαδικασία


Καθαρίζετε τα φασολάκια αφαιρώντας τις σκληρές ίνες. Τα μαγειρεύετε σε καυτό νερό για 5-6 λεπτά. Τα στραγγίζετε, τα ρίχνετε σε ένα μπολ με κρύο νερό και ύστερα από 2 λεπτά τα βγάζετε και τα στραγγίζετε πάλι. Σοτάρετε τα κολοκυθάκια σε ελαιόλαδο με λίγο αλάτι για 3-4 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν, προσθέτετε τα φασολάκια και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά. Τα βάζετε στη σαλατιέρα και τα πασπαλίζετε με το πιπέρι και τα φύλλα μέντας. Σε ένα μπολ χτυπάτε το γιαούρτι και το χυμό λάιμ ώσπου να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια προσθέτετε το dressing στα φασολάκια. Βράζετε τα αυγά και τα προσθέτετε στη σαλάτα. Σερβίρετε με ψιλοκομμένη μέντα και ξύσμα λάιμ.

Πηγή:http://jenny.gr

Διαβάστε περισσότερα
Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *