Φάβα με καραμελωμένα πράσα & ρόκα με 2 μονάδες από την φάβα και το λάδι!

Συστατικά:

1,5 κιλό φάβα Σαντορίνης
4 μεγάλα πράσα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
100 200 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
6 μάτσα ρόκα καθαρισμένα και χοτροκομμένα
2 -4 κ.σ. ζάχαρη καρύδας ή άλλο γλυκαντικό
4 – 6 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο (για μηδενικά δείτε εδώ)

Οδηγίες:


1. Σε ένα μεγάλο μαντέμι ή αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε τα πράσα.
2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τα πράσα μέχρι να πάρουν βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα.

3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη καρύδας (ή άλλο γλυκαντικό) και ανακατεύουμε μέχρι να βαθύνει ακόμα περισσότερο το χρώμα τους.

4. Προσθέτουμε τη ρόκα, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν, γύρω στα 6 με 7 λεπτά. Αλατίζουμε ελαφρώς και προσθέτουμε το ξίδι.

5. Βράζουμε τη φάβα σε νερό για 30 λεπτά περίπου. Αρχικά ξαφρίζουμε, ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει και αλατίζουμε στο τέλος της βράσης.

Σερβίρουμε τη φάβα με το μείγμα του πράσου και της ρόκας από πάνω.

Πηγή:http://www.gourmed.gr

Διαβάστε περισσότερα
Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *