Φτιάξε το δικό σου buddha bowl για αδυνάτισμα: Δοκίμασε μπολ σαλάτας με μαύρο ρύζι και ντρέσινγκ ταχίνι με 3 μονάδες από το ρύζι, το ταχίνι και το παντζάρι!

Ουσιαστικά μιλάμε για συνταγές που μπαίνουν σε μπολ και περιλαμβάνουν συνδυασμούς λαχανικών, προϊόντα ολικής άλεσης και πρωτεΐνη. Τα μπολάκια του Βούδα, θα τα συναντήσεις και ως hippie bowls και φυσικά οι επιλογές είναι αμέτρητες.
Τα λαχανικά μπορούν να είναι ωμά, ψητά ή βρασμένα, μπορείς να επενδύσεις σε φασόλια ή στην χλιδάτη κινόα ή ακόμα και στο ταπεινό καστανό ρύζι. Κάποιες φορές, την παράσταση κλέψουν τα toppings με σπόρους ή ξηρούς καρπούς, ενώ άλλες εντυπωσιάζει το κρυφό dressing από μουστάρδα ή ξύδι. Γενικά, διατήρησε στο μυαλό σου την ισορροπία των τριών: λαχανικά, πρωτεΐνη και πινελιά ολικής άλεσης.

Σαλάτα με μαύρο ρύζι και ντρέσινγκ ταχίνι
Μερίδες: 2-4
Υλικά
Για το ντρέσινγκ με ταχίνι

2 κ.σ. ταχίνι (για επιτρεπόμενα με 1 μονάδα δείτε εδώ)
2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμνου
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/8 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού (προαιρετικά)
θαλασσινό αλάτι και πιπέρι
2 κ.σ. νερό (ξεκίνα με 1 και πρόσθεσε περισσότερο αν χρειάζεται)

Για το salad bowl
1 φλ. άβραστο μαύρο ρύζι (θα σου δώσει 2 φλ) – αν δεν έχεις μαύρο, χρησιμοποίησε κόκκινο ή καστανό
1 φλ. τριμμένα καρότα (2-3 καρότα)
1 φλ. τριμμένο παντζάρι (1 παντζάρι)
1 φλ. αγγούρι σε κύβους (1/2 αγγούρι)
1 1/2 φλ. ντοματίνια κομμένα στη μέση (ή 4 ντομάτες σε κύβους)
5 φλ. χοντροκομμένα φύλλα μαρουλιού ή άλλης «πρασινάδας»

Εκτέλεση:
Για το ντρέσινγκ ταχίνι
Βάλε όλα τα υλικά σε ένα μικρό βάζο ή σε μπολ και ανακάτεψέ τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Θα πρέπει να έχεις ένα κρεμώδες και κάπως πηχτό μείγμα. Πρόσθεσε λίγο ακόμη νερό αν το θέλεις πιο αραιό.

Για το salad bowl
Ξεκίνα βράζοντας το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Όσο βράζει, κόψε και τρίψε τα λαχανικά. Άφησε το ρύζι να κρυώσει πριν το σερβίρεις.

Για να σερβίρεις:
Μοίρασε το μαρούλι στα μπολ και πρόσθεσε περίπου 1/2 φλ. από το βρασμένο ρύζι σε κάθε ένα. Περίχυσε κάθε σαλάτα με περίπου 1 κ.σ. από το ντρέσινγκ και ανακάτεψε. Μοίρασε τα λαχανικά στις σαλάτες. Τρώγεται αμέσως!

Σημ.: Αν σου περισσέψει ντρέσινγκ ταχίνι βάλε το στο ψυγείο για 1-2 μέρες. Επειδή θα πήξει μπορείς να το αραιώσεις με λίγο νερό.

Πηγή:http://www.shape.gr

Διαβάστε περισσότερα
Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *