Πατάτες ψητές αλά καρμπονάρα με 4 μονάδες από τις πατάτες, την κρέμα γάλακτος, το τυρί και το ζαμπόν!

Υλικά:

Πατάτες: 8 μεγάλες με ωραίο σχήμα
Κρέμα γάλακτος: 200 ml (για επιτρεπόμενες με 1 μονάδα δείτε εδώ)
Τριμμένη παρμεζάνα: 8 κουταλιές σούπας
Ψιλοκομμένο ζαμπόν: 160 γρ. (για επιτρεπόμενο με 1 μονάδα δείτε εδώ)
Ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμυδάκια: 2 μέτρια
Ψιλοκομμένες ντομάτες: 4 μικρές
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει

Εκτέλεση:


1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλένετε πολύ καλά τις πατάτες και τις τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο. Τις ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν, μία ώρα περίπου. Εναλλακτικά μπορείτε να τις βράσετε με τη φλούδα, αλλά με προσοχή να μην παραβράσουν και ανοίξουν.
2. Βγάζετε τις πατάτες από το φούρνο και όταν κρυώσουν λίγο, κόβετε ένα καπάκι τις αδειάζετε με προσοχή. Βάζετε τη σάρκα σε μπολ και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά, να αναμειχθούν τα υλικά.
3. Μοιράζετε τη γέμιση στις άδειες πατάτες και με όση περισσεύει κάνετε ένα όμορφο λόφο πάνω από κάθε πατάτα.
4. Βάζετε τις πατάτες στο ταψί και τις ψήνετε στους 180 βαθμούς για 25 – 30 λεπτά, να ροδίσει η ελαφρά η επιφάνεια. Τις σερβίρετε πολύ ζεστές με σαλάτα.

Πηγή:http://www.govastileto.gr

Διαβάστε περισσότερα
Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *