“Βελουτέ” φακές με 3 μονάδες από τις φακές, το λάδι και τον ζωμό κοτόπουλου!

Συστατικά
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλ. καρότο ψιλοκομμένο
1/2 φλ. σέλερι ψιλοκομμένο
2 κ. γλυκού αλάτι
500 gr φακές
1 φλ. ντομάτες κομμένες
2 λίτρα ζωμός κοτόπουλου (για συνταγή δείτε εδώ)
1/2 κ. γλυκού σκόνη κόλιανδρου
1/2 κ. γλυκού κύμινο
1/2 κ. γλυκού πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος


Σε μια κατσαρόλα βάλε το λάδι και ζέστανέ το σε μέτρια φωτιά.
Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι, το αλάτι και σοτάρισέ τα για περίπου επτά λεπτά.
Ρίξε στην κατσαρόλα και τις φακές με τις ντομάτες, το ζωμό κοτόπουλου, τον κόλιανδρο, το κύμινο και το πιπέρι και ανακάτεψέ τα καλά.
Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε την κατσαρόλα και σιγόβρασε για 35 με 40 λεπτά.
Με το ραβδομπλέντερ λιώσε τη σούπα, κάνοντάς την ελαφρώς πιο πηχτή.

Πηγή:http://www.tlife.gr

Διαβάστε περισσότερα
Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *