Σούπα αρακά 2 μονάδες από τον αρακά και το βούτυρο!
Αν βάλετε και κρέμα γάλακτος μετράτε άλλη μια μονάδα!!

Υλικά:

25γρ. βούτυρο
2 κρεμμύδια
1 πράσο
1 φρέσκο αρακά- 400γρ. καθαρισμένο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών (για συνταγή δείτε εδώ)
λίγο ξίδι
Αλάτι & πιπέρι
2κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγη κρέμα γάλακτος (προαιρετικά) (για επιτρεπόμενες με 1 μονάδα, δείτε εδώ)

Εκτέλεση:


1. Προσαρμόστε τις λεπίδες κοπής στον Κόφτη/Τρίφτη και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το πράσο.
2. Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το πράσο και μαγειρέψτε για 10 λεπτά με μεσαία θερμοκρασία.
3. Καθαρίστε τον αρακά και προσθέστε τον στην κατσαρόλα.
4. Στη συνέχεια προσθέστε το ξίδι και αφήστε το εξατμιστεί και στη συνέχεια προσθέστε τον ζωμό και αφήστε το να βράσει για 20 λεπτά λη μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς.
5. Βγάλτε την κατσαρόλα από το μάτι και ανακατέψτε τα μυρωδικά αφήνοντάς την να κρυώσει σιγά-σιγά. Στη συνέχεια βάλτε την σούπα στο μπλέντερ και πολτοποιήστε την. Για βελουτέ υφή περάστε την σούπα από ένα σουρωτήρι και προσθέστε μια μικρή δόση κρέμα γάλακτος (αν βάλετε, μετράτε άλλη 1 μονάδα).
6. Γαρνίρετε με λίγο μαϊντανό.

Πηγή:http://www.govastileto.gr

Διαβάστε περισσότερα
Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *