Λαχταριστή μανιταρόσουπα για το Φθινόπωρο με 2 μονάδες από το γάλα και το κρασί!

Υλικά

1 κιλό μανιτάρια

1 λίτρο γάλα φρέσκο

2 κ.σ. γάλα εβαπορέ

100 γρ. κρασί λευκό

2 λευκά κρεμμύδια

3 κλωνάρια δενδρολίβανο

2 σκελίδες σκόρδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Βάζουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μαζί με το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε το δενδρολίβανο χωρίς να το θρυμματίσουμε για να το βγάλουμε αργότερα. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί τελείως. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα (φρέσκο και εβαπορέ). Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία μεμβράνη και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 30 – 40 λεπτά και όταν είναι έτοιμη, βγάζουμε το δενδρολίβανο. Χτυπάμε στο μίξερ λίγη – λίγη όλη την σούπα ή χρησιμοποιούμε το ειδικό εργαλείο που φτιάχνουμε τον πουρέ. Αν θέλετε να την νοστιμίσετε λίγο μπορείτε να προσθέσετε λίγη κρέμα γάλακτος ή λίγο μπέικον που θα το έχετε σοτάρει ξεχωριστά.

Πηγή:http://www.govastileto.gr

Διαβάστε περισσότερα
Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *