Κολοκοτή (Κυπριακή κολοκυθόπιτα) 3 μονάδες από το φύλλο, το πλιγούρι και τις σταφίδες!
ΠΡΟΣΟΧΗ: στον περιορισμό λόγω ζύμης (3 κομμάτια)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
4 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουτ.γλυκ.αλάτι
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 1/2 φλιτζάνι νερό
2 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ.
500γρ.κολοκύθα κόκκινη τριμμένη
αλατι
3/4 του φλιτζανιού πλιγούρι
1 ματσάκι δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
1/2 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
2 κουτ.γλυκού κανέλα…

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε την τριμμένη κολοκύθα,το αλάτι και το πλιγούρι και αφήνουμε το μείγμα αποβραδίς μέχρι να φουσκώσει το πλιγούρι και να απορροφήσει όλα τα υγρά της κολοκύθας.Την επόμενη φτιάχνουμε τη ζύμη.
Ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ.Σχηματίζουμε μια λακουβα στη μέση και ρίχνουμε το νερό,το λάδι και το ξύσμα.
Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μάζα και ζυμώνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη για να ξεκουραστεί για μισή έως μια ώρα.Προσθέτουμε το δυόσμο,την κανέλα και της σταφίδες στη γέμιση.Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μπαλάκια και ανοίγουμε το καθένα σε ένα κύκλο μεγάλο.Χρησιμοποιώντας ένα μικρο πιάτο η ένα μεγάλο ποτήρι σαν οδηγό,κόβουμε κύκλους από τη ζύμη.Προσθέτουμε λίγη γέμιση στο κέντρο και διπλώνουμε σαν μισοφέγγαρο,πιέζοντας τις άκρες για να κλείσουν.Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.Ψήνουμε τις κολοκοτες σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς,για περίπου 20-25 λεπτά η μέχρι να ροδίσουν.Τις σερβίρουμε ζεστές η σε θερμοκρασία δωματίου..

Πηγή:http://gnikblogblogspotcom.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα
Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *