Σπαγγέτι με τυρί και πιπέρι – Cacio Pepe με 2 μονάδες από τα μακαρόνια και το τυρί!

Το σπαγγέτι με τυρί και πιπέρι είναι συνταγή με τα δύο υλικά που επιβεβαιώνει τον κανόνα για την απλότητα της Ιταλικής κουζίνας.

Συστατικά:

200 γρ. spaghetti φρέσκα ή αν δεν βρείτε ξερά Νο 6
200 γρ. πεκορίνο
​2 κ.σ. χοντροκομμένο πιπέρι
λίγο ξύσμα από λεμόνι

Οδηγίες:

Βράζουμε τα μακαρόνια μας δύο λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες που αναγράφει η συσκευασία.
Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το χοντροκομμένο πιπέρι και με μία κουτάλα παίρνουμε νερό από τα μακαρόνια που βράζουν και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
Μόλις βράσουν τα μακαρόνια τα παίρνουμε από την κατσαρόλα χωρίς να τα σουρώσουμε με την ειδική κουτάλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι μας.
Προσθέτουμε ακόμα μία κουτάλα νερό από τα μακαρόνια και ανακατεύουμε συνεχώς.
Προσθέτουμε σιγά σιγά και το Pecorino Romano ανακατεύοντας συνεχώς.
Αν δούμε ότι η σάλτσα σφίγγει προσθέτουμε ακόμα νερό από τα μακαρόνια μέχρι να δημιουργηθεί μία ελαφριά σάλτσα σαν κρέμα γάλακτος…
Προσθέτουμε και το υπόλοιπο πεκορίνο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η σώς.

Σερβίρουμε σε ζεστό πιάτο προσθέτουμε και το ξύσμα από λεμόνι τρίβουμε και χοντροκομμένο πιπέρι και το απολαμβάνουμε !!!

Πηγή:http://www.gourmed.gr

Διαβάστε περισσότερα
Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *