Μπάμιες Με Κιμά με 2 μονάδες από το λάδι και τον κιμά!

Υλικά:

500 γρ. μπάμιες
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
3 κ.σ. ξύδι
1 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
2 ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες ή 1 συσκευασία κονκασέ
1 κ.γ. ζάχαρη καρύδας
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια χαμηλή και φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά τον κιμά με το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τις μπάμιες με το σκόρδο και φέρνουμε δυό-τρεις βόλτες.
Σβήνουμε με το χυμό της ντομάτας και το ξύδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Αλατίζουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη καρύδας και αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο να σιγομαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά. Θα γίνει πιο νόστιμο αν δεν του προσθέσουμε νερό. Αν χρειαστεί, ρίξτε λίγο με μέτρο.
Μόλις μαλακώσουν οι μπάμιες και μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του, ρίχνουμε τον μαϊντανό και μπόλικο πιπεράκι.

Πηγή:http://www.pirouni.gr

Διαβάστε περισσότερα
Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *