Γίγαντες στη γάστρα µε μυρωδικά με 2 μονάδες από τα φασόλια και το λάδι!

Υλικά Συνταγής
500 γραμμ. γίγαντες
1 κ.γλ. σόδα μαγειρική
1½ φλ. ελαιόλαδο
10 σκελίδες σκόρδο
4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 ντομάτες σε φέτες
2 φύλλα δάφνη
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
1 κλαδάκι θυμάρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τους γίγαντες σε μπόλικο νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα. Την επόμενη ημέρα τους ξεπλένουμε καλά και τους στραγγίζουμε.

Βάζουμε τους γίγαντες στη γάστρα και μπήγουμε τα σκόρδα εδώ κι εκεί.
Από πάνω βάζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε στρώση. Κόβουμε φέτες τις ντομάτες και τις βάζουμε σαν τελευταία στρώση. Μπήγουμε τα δαφνόφυλλα, το δεντρολίβανο και το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε.

Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να καλυφθούν τα υλικά. Σκεπάζουμε τη γάστρα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C για 3 ώρες περίπου, μέχρι να πιουν όλα τα υγρά τους και να μείνουν με το λάδι τους.

Πηγή:https://www.argiro.gr

Διαβάστε περισσότερα
Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *