Κοσκοσέλα Σαντορίνης με 3 μονάδες από τα αυγά, το λάδι και το τυρί!

Υλικά

1 μελιτζάνα φλάσκα (προτιμότερο λευκή, που είναι πιο γλυκιά)
20 ντοματίνια (ή 4 μεγαλούτσικες ντομάτες)
5 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
80 ml ελαιόλαδο
1 κοφτή κουτ. σούπας ζάχαρη καρύδας
ψιλοκομμένος βασιλικός, δυόσμος ή μαϊντανός για το σερβίρισμα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
100 γρ. κατσικίσιο τυρί (γίδινη φέτα ή όποιο άλλο κατσικίσιο τυρί μας αρέσει, σκληρό ή μαλακό)

Διαδικασία

Καθαρίζουμε τη μελιτζάνα από τη φλούδα της και την τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη. Πολτοποιούμε τα ντοματίνια (ή τις ντομάτες) στο μούλτι.

Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι -κατά προτίμηση αντικολλητικό- ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 1 λεπτό. Ρίχνουμε την τριμμένη μελιτζάνα, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε την πολτοποιημένη ντομάτα και τη ζάχαρη και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 6-7 λεπτά ή μέχρι να πιει η σάλτσα τα υγρά της, ανακατεύοντας πότε-πότε. Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να ψηθεί το αυγό και να πήξει η στραπατσάδα, χωρίς όμως να στεγνώσει, για περίπου 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε, πασπαλίζουμε με το μυρωδικό της επιλογής μας και το τυρί, τριμμένο ή θρυμματισμένο, και σερβίρουμε.

Πηγή:http://www.gastronomos.gr

Διαβάστε περισσότερα
Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *