Γρήγορο γλυκό με ανανά με 3 μονάδες από την σφολιάτα, τον ανανά και την κρέμα γάλακτος!
ΠΡΟΣΟΧΗ στον περιορισμό της ποσότητας λόγω σφολιάτας

Υλικά

Ανανάς 1 τεμ κομμένος καρέ ή 1 κουτί κονσέρβα χωρίς ζάχαρη
Σφολιάτα 1 φύλλο
Κρέμα γάλακτος 250 ml (για επιτρεπόμενες με 1 μονάδα στα προϊόντα εμπορίου)
φρουκτόζη χτυπημένη στο μούλτι να γίνει άχνη 1 κουταλάκι γλυκού
Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη
φρουκτόζη χτυπημένη άχνη για το πασπάλισμα

Οδηγίες

Κόβουμε την σφολιάτα μας σε τετράγωνα κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσου. Αφού ψηθούν τα χωρίζουμε στα δύο. Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη και την βανίλια να γίνει σαντιγί. Κόβουμε σε καρέ κομμάτια τον ανανά,γεμίζουμε τις μισές σφολιάτες μας με την σαντιγί κι από πάνω βάζουμε τα κομμάτια ανανά, κλείνουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια σφολιάτας, πασπαλίζουμε με άχνη φρουκτόζη και απολαμβάνουμε.

Πηγή: https://www.chefoulis.gr

Διαβάστε περισσότερα
Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *