Kουλουράκια με ταχίνι και βρώμη


Kουλουράκια με ταχίνι και βρώμη με 2 μονάδες από το ταχίνι και την βρώμη.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ταχίνι και σουσάμι 1 μονάδα αφού το ταχίνι είναι παράγωγο του σουσαμιού!

Συνταγή και φωτογραφία από Μαίρη Αγγελοπούλου

Υλικά:
200 γρ. ταχίνι (για επιτρεπόμενα με 1 μονάδα δείτε εδώ)
100 γρ. φρουκτόζη
1 πορτοκάλι (ξύσμα και χυμό)
1 κγ σόδα μαγειρικής
1 κγ κανέλα
200 γρ. αλεσμένη βρώμη
σουσάμι για επικάλυψη

Εκτέλεση:

Βάζουμε το ταχίνι με την φρουκτόζη, την κανέλα, προσθέτουμε την σόδα ανακατεμένη μέσα στο πορτοκάλι και τέλος την βρώμη. Μπορεί να χρειαστεί λιγότερη ή περισσότερη. Αφήνουμε 5 λεπτά και μετά πλάθουμε σε μπαλίτσες και βουτάμε σε σουσάμι. Τα βάζουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για 5-8 λεπτά. Σφίγγουν αρκετά όταν κρυώσουν γι αυτό να τα βγάλετε λίγο μαλακά.

Διαβάστε περισσότερα
Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *