Πράσινο ριζότο με σπανάκι


Πράσινο ριζότο με σπανάκι με 3 μονάδες από το ρύζι, την παρμεζάνα και το βούτυρο!

Υλικά συνταγής:

400 γρ. ρύζι για ριζότο (αρμπόριο ή καρναρόλι)
150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
400 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
Λίγο ξίδι
1.200ml ζεστό σπιτικό ζωμό λαχανικών (για συνταγή δείτε εδώ)
4-5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
αλάτι, πιπέρι,
άνηθος ψιλοκομμένος

Εκτέλεση συνταγής:


Ρίχνετε το σπανάκι σε κατσαρόλα με λίγο νερό και βράζετε μέχρι να φύγουν τα υγρά του. Το ψιλοκόβετε.
Σοτάρετε τα δυο είδη κρεμμυδιών και το σκόρδο σε λίγο βούτυρο. Προσθέτετε και το ρύζι, ανακατεύετε και σβήνετε με το ξίδι. Μόλις εξατμιστεί, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε λίγο απ’ το ζωμό λαχανικών. Συνεχίζετε το μαγείρεμα σε χαμηλή έως μέτρια φωτιά για όση ώρα υποδεικνύει η συσκευασία του ρυζιού, ρίχνοντας κάθε τόσο νέο ζωμό, μόλις απορροφάται η προηγούμενη δόση.
Λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος, ρίχνετε και το σπανάκι. Μόλις απορροφηθούν και τα τελευταία υγρά, προσθέτετε ανακατεύοντας το βούτυρο και την παρμεζάνα. Πασπαλίζετε με άνηθο ψιλοκομμένο και αφήνετε το φαγητό να κρυώσει λίγο πριν το σερβίρετε.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *