Κολοκυθάκια με φέτα


Κολοκυθάκια με φέτα με 2 μονάδες από το λάδι και την φέτα!

Υλικά συνταγής:

1 κιλό τρυφερά κολοκυθάκια (με τους ανθούς τους, αν έχουν)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150 γρ. ελαιόλαδο
300 γρ. τυρί φέτα
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια αφαιρώντας τις άκρες τους. Καθαρίζετε και τους ανθούς -αν έχουν- και τους ψιλοκόβετε. Βράζετε τα κολοκυθάκια τόσο ώστε να κρατάνε λίγο (10΄περίπου). Τα στραγγίζετε καλά και τα κόβετε σε ροδέλες.

Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και τους ανθούς, εφόσον χρησιμοποιήσετε, μέχρι να μαραθούν. Ρίχνετε κατόπιν στην κατσαρόλα τα κολοκυθάκια. Ανακατεύετε προσεκτικά, προσθέτετε το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.

Όταν αρχίσουν να παίρνουν ωραίο χρώμα, ρίχνετε τη φέτα τριμμένη σε χοντρά κομμάτια. Ανακατεύετε, σβήνετε το μάτι και σκεπάζετε για 3΄- 4΄. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *