«Χωριάτικη» μακαρονοσαλάτα


«Χωριάτικη» μακαρονοσαλάτα με 2 μονάδες από τα ζυμαρικά και την φέτα!

Τι θα χρειαστείτε (υλικά για 8 μερίδες):

½ κιλό μακαρόνια (κατά προτίμηση φαρφάλες)
1 κόκκινη, 1 κίτρινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένες σε λωρίδες και χωρίς τους σπόρους
1 αγγούρι χωρίς τους σπόρους
1 «τσαμπί» μικρά ντοματάκια τσέρι κομμένα στη μέση
1 φλιτζάνι μπαλσάμικο (για μηδενικά δείτε εδώ)
1 φλιτζάνι τυρί φέτα που θα έχετε «λιώσει» με το πιρούνι
1/3 φλιτζανιού φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι

Τι θα κάνετε:


Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό, προσθέστε αλάτι και, αφού βράσει, ρίξτε μέσα τα μακαρόνια. Αφήστε τα μέχρι να γίνουν al dente (μπορεί να μην το συνηθίζετε, όμως έτσι τρώγονται οι μακαρονοσαλάτες). Ένα μυστικό για να το πετύχετε αυτό, είναι να τα αφήσετε να βράσουν 1 λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους. Μόλις ετοιμαστούν, σουρώστε τα και ξεπλύνετε με δροσερό νερό της βρύσης για να κρυώσουν.
Στη συνέχεια, σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά τα κρύα πλέον μακαρόνια, τα λαχανικά, τη φέτα και το μπαλσάμικο. Αλατοπιπερώστε για γεύση και σερβίρετε!

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *