Κρεμμύδια φούρνου με μικρά πομοντόρια με 1 μονάδα από το λάδι!
Υλικά:
2 κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα στα 4
200 γρ. μικρά πομοντόρια, κομμένα στη μέση
2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες (προαιρετικά)
1-2 κ.σ. μπαλσάμικο (για μηδενικό δείτε εδώ)
80 ml. ελαιόλαδο
1 φλ. φρέσκο βασιλικό πλατύφυλλο (ή 1 φλ. μαϊντανό, με ολόκληρο το φύλλο)
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβετε τα κρεμμύδια στα 4 και μετά αφαιρείτε τα ξερά εξωτερικά φύλλα. Κόβετε τα πομοντόρια στη μέση.
Τα βάζετε όλα σε ένα πυρίμαχο σκεύος με τα ντοματίνια γύρω-γύρω και τα κρεμμύδια στη μέση. Προσθέτετε το σκόρδο, το μπαλσάμικο και το λάδι, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Βάζετε το σκεύος στον φούρνο για μια ώρα περίπου, μέχρι να δείτε ότι τα κρεμμύδια αρχίζουν να μαυρίζουν στις άκρες. Αφαιρείτε το σκεύος απ’ τον φούρνο και προσθέτετε από πάνω τον φρέσκο βασιλικό (ή τον μαϊντανό, τον χειμώνα).
Σερβίρισμα: Αφήστε να περάσουν τουλάχιστον 5 λεπτά πριν σερβίρετε, για να έρθουν οι ντομάτες σε θερμοκρασία που μπορείτε να τις φάτε, γιατί ως γνωστόν, διατηρούν τη θερμοκρασία τους πολύ περισσότερο από άλλα λαχανικά και εύκολα παθαίνει κανείς έγκαυμα στο στόμα. Συνοδέψτε με το πιάτο αυτό ψητά κρέατα, κοτόπουλο ή ψάρι.