Νόστιμα αυγά στο φούρνο


Νόστιμα αυγά στο φούρνο με 2 μονάδες από τα αυγά και το τυρί!

Τι θα χρειαστείτε:

8 αυγά
1 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
½ κ.γ. αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Τι θα κάνετε:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Στρώστε σε ένα ταψί χαρτί ψησίματος.

Χωρίστε τα ασπράδια από τον κρόκο, προσέξτε ο κρόκος να μη σπάσει!


Βάλτε τα ασπράδια σε ένα μπολ και χτυπήστε τα με το μίξερ χειρός ή με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν σχήμα που στέκεται όταν σηκώνετε το μίξερ, αλλά χωρίς να στεγνώσουν.


Χρησιμοποιώντας μία μαλακή σπάτουλα, αναμείξτε απαλά στα ασπράδια την παρμεζάνα και το αλάτι, προσέχοντας να μην ξεφουσκώσουν.


Απλώστε το λευκό μείγμα πάνω στο χαρτί ψησίματος, σε 8 «βουναλάκια» που θα έχουν απόσταση μεταξύ τους. Ένα μεγάλο κουτάλι θα σας βοηθήσει. Με το πίσω μέρος του κουταλιού, κάντε ένα βαθούλωμα στο κάθε βουναλάκι και τοποθετήστε με προσοχή μέσα σε καθένα τον κάθε κρόκο.


Για να είναι ελαφρώς σφιχτός ο κρόκος, ψήστε στον φούρνο για 14-16 λεπτά. Για να είναι αρκετά μελάτος ο κρόκος, ψήστε μόλις για 8-10 λεπτά.

Γαρνίρετε με αλατοπίπερο και σερβίρετε ενώ τα αυγά είναι ακόμα ζεστά!

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *