Tο πιο λαχταριστό και δροσερό σάντουιτς


Tο πιο λαχταριστό και δροσερό σάντουιτς με 3 μονάδες από το μπέικον, το αβοκάντο και το γιαούρτι!

Τι θα χρειαστείτε:

12 φέτες μπέικον κομμένες στη μέση (για επιτρεπόμενα με 1 μονάδα δείτε εδώ)
Μαύρο πιπέρι
4 ντομάτες μεγάλες
2 φύλλα μαρούλι ρομάνα σε κομματάκια
1 αβοκάντο κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

Τι πρέπει να κάνετε:


Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Κατόπιν, πλέκετε τις μισές φέτες του μπέικον ως εξής: επάνω σε χαρτί ψησίματος, απλώνετε δίπλα-δίπλα 3 μισές φέτες, βάζετε την 4η επάνω απ’ τις ακριανές και κάτω απ’ τη μεσαία, την 5η κάτω απ’ τις ακριανές και πάνω απ’ τη μεσαία και την 6η όπως την 4η.
Επαναλαμβάνετε 4 φορές μέχρι να τελειώσει το μπέικον και πασπαλίζετε με μαύρο πιπέρι.
Επάνω στο μπέικον, όπως είναι απλωμένο στο χαρτί ψησίματος, ακουμπάτε μία σχάρα για να μη «σκευρώσουν» οι φέτες και ψήνετε για 20 λεπτά, ώσπου να μοιάζει τραγανό.
Βγάζετε το μπέικον απ’ το φούρνο και τοποθετήστε το σ’ ένα πιάτο στο οποίο έχετε απλώσει χαρτί κουζίνας.
Στη συνέχεια, κόβετε τις ντομάτες σε φέτες και φυλάτε τις εσωτερικές σ’ ένα τάπερ, εκτός απ’ την πάνω και την κάτω.
Στην κάτω φέτα, τη βάση, απλώνετε το μαρούλι, το μπέικον και το αβοκάντο και τα σκεπάζετε με το πάνω μέρος της ντομάτας, αφού το έχετε αλείψει εσωτερικά με γιαούρτι.
Το άνευ ψωμιού σάντουιτς είναι έτοιμο και περιμένει να το απολαύσετε οικογενειακώς.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *