Μπολονέζ από ρεβίθια


Μπολονέζ από ρεβίθια με 3 μονάδες από τα ρεβύθια, το λάδι και τα μακαρόνια!

Υλικά:

2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο

1,5 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)

500 γραμμάρια ρεβίθια

Αλάτι

1 καρότο τριμμένο

1 φλιτζάνι μανιτάρια (προαιρετικά)

500 γραμμάρια ντομάτες ψιλοκομμένες

500 γραμμάρια πασάτα (χυμό τομάτας)

Ρίγανη- μαϊντανός

1 συσκευασία μακαρόνια

Εκτέλεση:

*Μην ξεχάσετε να μουλιάσετε τα ρεβίθια για 12 ώρες σε κρύο νερό με λίγο αλάτι.

Όταν έρθει η ώρα του μεσημεριανού, ρίξτε το λάδι σε ένα σκεύος και έπειτα προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα ρεβίθια και το αλάτι. Σοτάρετε τα υλικά για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να «μαραθεί» το κρεμμύδι. Στη συνέχεια, προσθέστε τα μανιτάρια και τα καρότα και σοτάρετε για ακόμα 2 λεπτά, αφού προσθέσετε τις ντομάτες και τα μπαχαρικά. Αφήστε τη σάλτσα να «δέσει» και έπειτα ρίξτε την στα μακαρόνια!

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *