Μπακαλιάρος με μαϊντανό


Μπακαλιάρος με μαϊντανό με 3 μονάδες από το ψάρι, το λάδι και το αλεύρι!

Ένας πολύ ενδιαφέρον τρόπος να φτιάξετε το μπακαλιάρο. Ακόμα και όσοι παραπονιούνται για τα ψάρια και τη μυρωδιά τους θα ενθουσιαστούν με αυτό το πιάτο στο οποίο κυριαρχούν το χρώμα και η φρέσκια γεύση του μαϊντανού με τα αρώματα του λεμονιού! Ένας όμορφος τρόπος για να φάνε και τα παιδιά το ψάρι.

Συστατικά:

1 κιλό ξεκοκαλισμένο μπακαλιάρο παστό
1 κιλό πλατύφυλλος μαϊντανός χωρίς τα κοτσάνια
1 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλο κομμένο κρεμμύδι
μαύρο πιπέρι
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
φρέσκος χυμός 2 λεμονιών

Οδηγίες:

Τεμαχίζουμε τον μπακαλιάρο σε 6 μεγάλα κομμάτια, αφαιρούμε την πέτσα και τα μουλιάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη με άφθονο νερό, το οποίο αλλάζουμε ανά 3 ώρες για ένα διάστημα 24-36 ωρών.

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να πάρει μια διάφανη απόχρωση.

2. Προσθέτουμε το μαϊντανό, τον ανακατεύουμε για να πάει παντού το λάδι και βάζουμε 2 φλιτζάνια νερό. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ο μαϊντανός.

3. Τοποθετούμε τον μπακαλιάρο πάνω από το μαϊντανό, ρίχνουμε λίγο πιπέρι και κλείνουμε ξανά το καπάκι. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι ο μπακαλιάρος να είναι τόσο τρυφερός, ώστε να καρφώνεται εύκολα με το πιρούνι.

4. Αραιώνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με μισό φλιτζάνι ζεστό νερό και το χυμό του λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να μαλακώσει και γίνει στιλπνό.

5. Προσθέτουμε μία μία κουταλιά κουταλιά από το ζουμί της κατσαρόλας στο μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα ώστε να το φέρουμε κοντά στη θερμοκρασία και ύστερα, ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.

6. Κουνάμε την κατσαρόλα κρατώντας την από τα χερούλια, έτσι ώστε η σάλτσα να κατανεμηθεί ομοιόμορφα, και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για άλλα 5 λεπτά.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *