Ψητά λαχανικά με γιαούρτι και κάρυ


Ψητά λαχανικά με γιαούρτι και κάρυ με 2 μονάδες από το λάδι και το γιαούρτι

Συστατικά:

 

500 γρ. ψίχα κίτρινης κολοκύθας κομμένη σε κύβους
500 γρ. φρέσκα μανιτάρια
6 μεγάλα καρότα
2 κίτρινες και 2 κόκκινες πιπεριές
4 μέτρια κολοκυθάκια
1 κουταλιά γλυκού κύμινο
1 κουταλιά γλυκού κόλιαντρο
½ κουταλιά γλυκού καυτερή πάπρικα
1 κουταλιά γλυκού τριμμένο τζίντζερ
1 κουταλιά γλυκού ξερός βασιλικός
1 κουταλιά γλυκού αλάτι
5-6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ:
1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι Total 2%
1 τριμμένη σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά σούπας ντοματοπελτές
1 κουταλιά γλυκού τριμμένο τζίντζερ
1 κουταλιά γλυκού κάρι
½ κουταλιά γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε τα μανιτάρια στη μέση ή σε τέταρτα αν είναι μεγάλα, καθαρίζουμε τα καρότα και τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε φέτες, βγάζουμε τα κοτσανάκια και τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  2. Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, το κύμινο, τον κόλιαντρο, την πάπρικα, το τζίντζερ, τον βασιλικό και το αλάτι.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 25-30 λεπτά.
  4. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον ντοματοπελτέ, το σκόρδο, το τζίντζερ, το κάρι και το αλάτι.
  5. Σερβίρουμε τα ψημένα λαχανικά ζεστά με τη σάλτσα γιαουρτιού.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *