Σπιτική εύκολη κρέμα καραμελέ


Σπιτική εύκολη κρέμα καραμελέ με 2 μονάδες από το γάλα και τα αυγά! Αυτή η σπιτική μαμαδίστικη κρέμα καραμελέ θα σας γυρίσει πίσω σε μνήμες και γεύσεις παιδικές.

Συστατικά:

Για την κρέμα

6 αυγά

1 λίτρο γάλα

7 κουταλιές σούπας ζάχαρη καρύδας

2 λοβούς φρέσκια βανίλια​ ή

2 βανίλιες σκόνη

Για την καραμέλα

10 κουταλιές ζάχαρη καρύδας

1 κουταλιά σούπας νερό

1 κουταλιά σούπας χυμό λεμόνι

Τα υλικά είναι για μία φόρμα με τρύπα στην μέση 30 εκατοστά περίπου που μπορείτε να βρείτε και σήμερα.

Φυσικά μπορείτε να την βάλετε και στα γνωστά ατομικά μπολάκια και να την αναποδογυρίσετε όπως έχουμε κάνει στην κεντρική φωτογραφία.

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη καρύδας της καραμέλας το νερό και το λεμόνι .

Το βάζουμε σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει καραμέλα ανοιχτόχρωμη.

Ρίχνουμε αμέσως την καραμέλα στην φόρμα με πολύ μεγάλη προσοχή γιατί είναι εξαιρετικά καυτή.

Γυρίζουμε την φόρμα γύρω γύρω να απλωθεί η καραμέλα και την αφήνουμε να κρυώσει.

Ζεσταίνουμε καλά το γάλα με τις βανίλιες και την ζάχαρη καρύδας και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με σύρμα ή μπλέντερ τα αυγά.
  

Με μία βαθιά κουτάλα παίρνουμε λίγο από το γάλα και το ρίχνουμε στα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς.

Επαναλαμβάνουμε το ίδιο μερικές φορές και στο τέλος ρίχνουμε όλο το μείγμα με τα αυγά μέσα στο γάλα ανακατεύοντας καλά.

Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα με την καραμέλα που έχει σταθεροποιηθεί.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Σε ένα ταψί βάζουμε την φόρμα μας και ρίχνουμε ζεστό νερό ώστε να καλύψει το 1/3 της φόρμας.

Βάζουμε προσεκτικά, για να μην χυθούν τα νερά, το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 45 λεπτά.

Βγάζουμε την φόρμα από το ταψί με το νερό και αφήνουμε να κρυώσει.

Μόλις κρυώσει την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες για να λιώσει και η καραμέλα.

Για να ξεφορμάρουμε βουτάμε την φόρμα σε καυτό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και με ένα μαχαίρι η με τα δάκτυλά μας ξεκολλάμε το γύρω γύρω της επάνω μεριάς.

Αναποδογυρίζουμε σε μεγάλη βαθιά πιατέλα για να μην χάσουμε την πολυπόθητη καραμέλα !!!

  

Μην την ψήσετε παραπάνω γιατί θα σφίξει και θα χάσει την βελούδινη υφή της!!!

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *