Μπακαλιάρος γιαχνί


Μπακαλιάρος γιαχνί με 3 μονάδες από το ψάρι, τις πατάτες και το λάδι!
Μπακαλιάρος γιαχνί  και αρωματισμένος με σκορδάκι και κρεμμύδι. Ένα πιάτο ζεστό τόσο στα χρώματα όσο και στη γεύση. Αυτό που λέμε comfort food!

Συστατικά:

1-1 1/2 κιλό μπακαλιάρος
2-3 κρεμμύδια ξερά
1 κιλό ντομάτες
1 ποτήρι νερού λάδι
2-3 κιλά πατάτες κομμένες κυδωνάτες
2-3 σκελίδες σκόρδο
2-3 φύλλα δάφνης
αλάτι
πιπέρι

Οδηγίες:

1. Κόβουμε το φιλέτο του μπακαλιάρου σε κομμάτια και το βάζουμε σε μεγάλη λεκάνη με νερό για 24 ώρες να ξαλμυρίσει, αλλάζοντας συχνά το νερό. Σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό βάζουμε το κρεμμύδι να βράσει.

2. Μόλις πιει όλο το νερό, ρίχνουμε το σκόρδο και το λάδι. Σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι με το σκόρδο και ρίχνουμε μέσα την ντομάτα. Αφήνουμε 10 λεπτά να βράσουν.

3. Ρίχνουμε τις πατάτες και τις σκεπάζουμε με νερό και αφήνουμε για 20-25 λεπτά.

4. Βάζουμε το μπακαλιάρο και προσθέτουμε λίγο νερό. Βράζουμε άλλα 20 λεπτά περίπου για να γίνουν τελείως οι πατάτες και να ψηθεί και ο μπακαλιάρος.

5. Αν θέλουμε αφαιρούμε τον μπακαλιάρο και τις πατάτες όταν είναι έτοιμα και βράζουμε λίγο ακόμα τη σάλτσα να δέσει.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *