Orangettes


Orangettes χωρίς μονάδες και τύψεις!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3 μεγάλα ή 6 μικρά πορτοκάλια
  • 300 γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 1/2 λίτρο νερό
  • 400 γρ. κουβερτούρα (για μηδενική δείτε εδώ)

    Πώς το κάνουμε:

    1. Αφού πλύνουμε καλά τα πορτοκάλια, τα κόβουμε σε φέτες.
    2. Αφαιρούμε τη σάρκα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό (το οποίο να τα σκεπάζει) σε μέτρια φωτιά, για 5 λεπτά.
    3. Στραγγίζουμε και με κοφτερό μαχαιράκι αφαιρούμε το άσπρο μέρος της φλούδας. Κόβουμε τις φέτες σε λεπτές λωρίδες.
    4. Ετοιμάζουμε το σιρόπι (χρησιμοποιώντας τη μισή ποσότητα ζάχαρης καρύδας) και μόλις κοχλάσει ρίχνουμε μέσα τις λωρίδες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφού τις αφήσουμε να σιγοβράσουν για 1 ώρα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και τις αφήνουμε μέσα στο σιρόπι μέχρι την επόμενη μέρα.
    5. Την επόμενη μέρα, προσθέτουμε στο σιρόπι την υπόλοιπη ζάχαρη καρύδας και ξαναβάζουμε να σιγοβράσουν για 1 ώρα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε έτσι μέχρι την επόμενη μέρα.
    6. Την επόμενη μέρα, αφού βάλουμε το σιρόπι να κοχλάσει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε πολύ καλά τις λωρίδες.
    7. Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και πολύ προσεχτικά, βουτάμε μέσα μία-μία τις λωρίδες πορτοκαλιού.
    8. Τοποθετούμε τις έτοιμες orangettes σε λαδόκολλα και τις αφήνουμε έτσι να στεγνώσουν.
    9. Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *