Κομπόστα δαμάσκηνο


Κομπόστα δαμάσκηνο μηδενική και απολαυστική!

Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 κούπα νερό
1 ξύλο κανέλλας
1 κιλό δαμάσκηνα όχι ώριμα
1/2 κιλό ζάχαρη καρύδας

Εκτέλεση

Στο νεροχύτη της κουζίνας πλένουμε τα δαμάσκηνα, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Ρίχνουμε τα δαμάσκηνα σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη καρύδας και το νερό και τα αφήνουμε για 2 ώρες να βγάλουν τα ζουμιά τους.

Ρίχνουμε στα υλικά το ξύλο κανέλλας και τα βράζουμε όλα μαζί για 12-15 λεπτά.
Φυλάμε σε καθαρά και αποστειρωμένα βάζα στο ψυγείο αν δεν είναι σφραγισμένα, ή εκτός ψυγείου αν είναι σφραγισμένα. Τα σφραγισμένα διατηρούνται για πολύ καιρό εκτός ψυγείου.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *