Ελληνικό μακλούμπε


Ελληνικό μακλούμπε με 3 μονάδες από το κρέας , το λάδι και το ρύζι!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό μοσχάρι (σε κυβάκια) ή αρνί (σε μικρά κομματάκια)
  • 1/2 κιλό ρύζι καρολίνα ή κίτρινο
  • 6 μελιτζάνες σε κυβάκια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • γαρύφαλλο, κανέλα
  • άνηθο, δυόσμο
  • λάδι για σωτάρισμα

Εκτέλεση:

  1. Κόβω το κρέας σε μικρά κυβάκια.
  2. Το σωτάρω και ρίχνω τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.
  3. Προσθέτω λίγο νερό και βράζω να μαλακώσει 50 λεπτά περίπου.
  4. Το βγάζω με τρυπητή κουτάλα.
  5. Στο ζωμό του (ίσως χρειαστεί προσθήκη νερού) προσθέτω τις μελιτζάνες και το ρύζι και βράζω 15 -20 λεπτά.
  6. Σε κατσαρόλα βάζω μια στρώση κρέας.
  7. Απο πάνω μια στρώση μελιτζάνα – ρύζι.
  8. Τελειώνω με άλλη μια στρώση κρέατος.
  9. Βράζω όλα μαζί για 5 λεπτά.
  10. Αφού φουσκώσει το ρύζι και πιεί το ζωμό αναποδογυρίζω σε πιατέλα.
  11. Σερβίρω με συνοδεία ψιλοκομμένης ντοματοσαλάτας μέσα σε μια πιπεριά αφού την αδειάσω από τα σπόρια της ή με στραγγιστό γιαούρτι (αν χρησιμοποιήσω γιαούρτι μετράω άλλη 1 μονάδα).

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *