Νόστιμα γεμιστά με 2 μονάδες από το ρύζι και το λάδι!
Τι χρειαζόμαστε:
- 12-15 ντομάτες, πιπεριές πράσινες ή κοκκινες, κολοκυθάκια, μελιτζάνες ή ό,τι μας αρέσει
- λάδι
- 200 γρ. ρύζι
- 2-4 κρεμμύδια ξερά
- 2-4 σκελίδες σκόρδο
- 2 καρότα
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- λίγο δυόσμο και μάραθο ή άνιθο (αν έχουμε)
- αλάτι, πιπέρι
- λίγη φρουκτόζη (ή όποιο άλλο γλυκαντικό θέλουμε)
Εκτέλεση:
Κόβουμε ένα καπάκι από τα λαχανικά μας και τα αδειάζουμε. Κρατάμε την ψίχα. Στις ντομάτες μπορείτε να κόψετε ως καπάκι το μέρος με το κοτσάνι, ή να βάλετε αυτό ως πάτο και να κόψετε την άλλη πλευρά. Εγώ προτιμώ να κόβω την άλλη πλευρά γιατί κάθονται καλύτερα στο ταψί και αδειάζονται και καλύτερα.
Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ταψί και τα πασπαλίζουμε εσωτερικά λίγο αλατοπίπερο και λίγη φρουκτόζη.
Βάζουμε σε μεγάλο πολυκόφτη την ψίχα από όλα τα λαχανικά, τα καρότα, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μαϊντανό, το δυόσμο και το μάραθο και τα κόβουμε όλα ψιλά ψιλά.
Τα αδειάζουμε όλα σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε λίγο λάδι, λίγο νερό, το ρύζι και αλατοπίπερο. Η ποσότητα του νερού εξαρτάται από το πόσο ζουμερές ήταν οι ντομάτες μας. Βάλτε μέχρι να φαίνεται κάπως ζουμερό (να μην είναι στεγνό το μείγμα αλλά να μην είναι και σούπα).
Γεμίζουμε τα λαχανικά. Προσέχουμε να μη τα γεμίσουμε μέχρι επάνω, να αφήσουμε λίγο χώρο, γιατί το ρύζι θα φουσκώσει.
Τα σκεπάζουμε με τα καπάκια τους, και ρίχνουμε από πάνω λάδι.
Μαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου στους 180.