Αγκινάρες γεμιστές με σπανάκι


Αγκινάρες γεμιστές με σπανάκι με 2 μονάδες από το τυρί και το βούτυρο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 10-12 αγκινάρες
  • 5 μεγάλες δέσμες σπανάκι
  • βούτυρο λιωμένο
  • ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
  • αλάτι, πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

  1. Πρώτα βράζουμε τις αγκινάρες σε μπόλικο αλατισμένο νερό προσέχοντας να ψηθούν καλά (όχι όμως να λιώσουν!). Αφού ψηθούν τις στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε σε ταψί.
  2. Βράζουμε το σπανάκι και το ρίχνουμε σε τρυπητό να στραγγίσει.
  3. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο λιωμένο βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μας. Προσθέτουμε το στραγγισμένο σπανάκι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε το τυρί (σε κομματάκια), ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  5. Κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και γεμίζουμε τις αγκινάρες.
  6. Αλείφουμε τις αγκινάρες εξωτερικά με λίγο λιωμένο βούτυρο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 10 λεπτά.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *