Κρύα σούπα με αβοκάντο


Κρύα σούπα με αβοκάντο με 2 μονάδες από το αβοκάντο και το λάδι! Το αβοκάντο δίνει μια βουτυράτη γεύση στην κρύα σούπα ενώ δένει αρμονικά με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.

Υλικά:

  • 1 αβοκάντο ώριμο, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
  • 1 αγγούρι μεγάλο και κομμένο σε κυβάκια
  • 1 1/2 λάιμ (χυμός)
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. πιπέρι
  • 1/2 κ.γλ. κύμινο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, ώσπου να ομογενοποιηθούν και η σούπα να έχει πλούσια και πυκνή υφή.

Μεταφέρουμε τη σούπα σε μπολ και αλατοπιπερώνουμε. Καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες για να κρυώσει καλά.

Πριν τη σερβίρουμε, την ισομοιράζουμε σε βαθιά πιάτα και την περίχυνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι (προαιρετικά).

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *