Μανιτάρια αλα κρέμ


Μανιτάρια αλα κρέμ με 3 μονάδες από το λάδι, το κρασί και την κρέμα γάλακτος !

Υλικά

  • Μανιτάρια φρέσκα 500 γρ λευκά μικρά
  • Κρεμμύδι 1 ξερό ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο 3 κουταλιές σούπας
  • Σκόρδο κοπανισμένο 1 σκελίδα
  • Λευκό κρασί 1/2 ποτήρι κρασιού
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Κρέμα γάλακτος 250 γρ (για επιτρεπόμενες με 1 μονάδα, δείτε εδώ)

Οδηγίες


Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά. Πριν προλάβει να σοταριστεί εντελώς το κρεμμύδι ρίχνουμε και τα μανιτάρια μας τα οποία έχουμε κόψει στην μέση. Προσθέτουμε αλάτι – πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο σκούρο χρώμα. Στην συνέχεια τα σβήνουμε με το λευκό κρασί και μόλις αυτό εξατμιστεί ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε συνεχόμενα και μόλις δέσει η κρέμα μας αποσύρουμε από την φωτιά. Σερβίρονται ζεστά και αν θέλουμε τα στολίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή λωρίδες παρμεζάνας (αν χρησιμοποιήσουμε παρμεζάνα, μετράμε άλλη 1 μονάδα).

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *