Μοσχάρι λεμονάτο, ελαφρύ με 3 μονάδες! 1 μονάδα από το κρέας, 1 από το λάδι και 1 από το αλεύρι! Κατάλληλη και για διαβητικούς!
Πηγή: http://www.sugarfree.gr
Υλικά (2 μερίδες):
- 1/2 κιλό μοσχάρι (ποντίκι)
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 1/2 κουταλάκι κόλιανδρο
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- φλούδα από 1 λεμόνι
- χυμό 1 μεγάλου λεμονιού
- 2 κ. της σούπας ελαιόλαδο
- 2 φλυτζάνια ζωμό από το ποντίκι
- 2 κοφτά κουταλάκια αλεύρι
Εκτέλεση:
1. Βράζουμε το ποντίκι με 1 λίτρο νερό σε μέτρια φωτιά στη χύτρα για 1/2 της ώρας ή στη κατσαρόλα με 1 και 1/2 λίτρα νερό για μία ώρα.
2. Αφαιρούμε το ζωμό του κρέατος και βάζουμε ψιλοκομμένα τα κρεμύδια τη φλούδα λεμονιού και το λάδι και τα σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά.
3. Αφού μαραθούν βγάζουμε τη φλούδα λεμονιού και προσθέτουμε 2 φλυτζάνια από το ζωμό, το αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά και τα αφήνουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να δέσουν.
4. Βάζουμε σε μούλτι το ζουμί από τη κατσαρόλα με το φαγητό μας και τα 2 κ. αλεύρι και τα χτυπάμε για λίγα δευτερολεπτα.
5. Ρίχνουμε το μείγμα σε μικρό κατσαρολάκι για σάλτσες και το ανακατεύουμε μέχρι να βράσει.
6. Κλείνουμε τη φωτιά και έτοιμο το ελαφρύ λεμονάτο μας.