Πρασόρυζο με ντομάτα 2 μονάδες.1 απο το λάδι και 1 απο το ρύζι
Υλικά:
- 1 κιλό πράσα
- 4 καρότα
- μπόλικο σέλινο
- 1 κρεμμύδι
- 1 κιλό ώριμες ντομάτες
- λίγη δάφνη
- 1 φλ. τσαγιού ρύζι
- 1 ξύλο κανέλας
- λίγο ξύδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 φλ. τσαγιού λάδι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα πράσα, τα κόβουμε σε ροδέλες, τα πλένουμε και τα βάζουμε σε κατσρόλα να αχνίσουν. Όταν μαραθούν, προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα καρότα, το σέλινο, το κρεμμύδι και τις ντομάτες, λίγο νερό να σκεπαστούν τα πράσα, το ρύζι, το λάδι, το αλάτι, την δάφνη και την κανέλα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν ώσπου να μείνουν μόνο με τη σάλτσα τους. Λίγο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά , ρίχνουμε λίγο ξίδι.