Μπιφτέκια ψητά(1 μονάδα)

Συνταγες, Συνταγες ανα κατηγορια, Συνταγες ανα μοναδες, Συνταγες με 1 μοναδα, Συνταγες με κιμα, Συνταγες με μοσχαρι

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιος άπαχος κιμάς

2 κ.σ βαλσαμικό ξίδι

1 κρεμμύδι τριμμένο

1 μεγάλη σφιχτή ντομάτα τριμμένη

λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή αποξηραμένη ρίγανη

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Γιακαλύτερο γευστικό αποτέλεσμα σκεπάζουμε τον κιμά και τον αφήνουμε στο ψυγείο για να ενωθούν καλά οι γεύσεις.

Πλάθουμε 6 μεγάλα μπιφτέκια. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε  ένα-ένα  σε σακούλες τροφίμων, καλά κλεισμένες, στην κατάψυξη.

Ψήνουμε σε σχάρα (κάρβουνα) για 5′-6′ από κάθε πλευρά ή τα ψήνουμε σε σχάρα μέσα σε ταψάκι στους 200C για 15′. Ένας εύκολος τρόπος ψησίματος είναι σε αντικολλητικό τηγάνι 5′-6′, από κάθε πλευρά, χωρίς λιπαρή ουσία.


Πηγή συνταγής:http://www.argiro.gr/

Διαβάστε περισσότερα
Loading...

2 comments

Αφήστε μια απάντηση