Μανιτάρια πλευρώτους με φέτα στη λαδόκολλα με 2 μονάδες από το λάδι και το τυρί!
1/2 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
4 κ. σ. λάδι
1-2 κ. σ. ξύδι, (αναλόγως αν μας αρέσει το ξύδι)
150 γρμ. περίπου φέτα
1 κομμάτι λαδόκολλα
ρίγανη, αλάτι
Εκτέλεση
Τα μανιτάρια κανονικά δεν πλένονται, τα σκουπίζουμε.
Εγώ τα βούτηξα σε ένα μπολ με νερό, τα έστυψα πολύ καλά και τα έβαλα σε μια λεκάνη.
Έριξα επάνω τους το λάδι το ξύδι το αλάτι και τη ρίγανη και τα ανακάτεψα καλά.
Μετά τα έβαλα σ΄ένα ταψί με λαδόκολλα, και έριξα επάνω τους το λαδόξιδο που είχε το μπολ.
Έπειτα έτριψα και τη φέτα σε μικρά κομμάτια (εδώ προτιμάμε μαλακή φέτα για να λιώσει με το ψήσιμο).
Και τα έψησα στις αντιστάσεις στους 220 βαθμούς για 35 περίπου λεπτά.
Θα δείτε και μόνοι σας πότε είναι ψημένα.
Τρώγονται ζεστά, μόλις βγουν από το φούρνο, και είναι πεντανόστιμα, σαν να τρώμε κρέας.
Βλέπετε πως έλιωσε η φέτα και έγινε κρέμα. Είναι ένα πραγματικά πανεύκολο πιάτο για όσους τρώνε τα μανιτάρια.
Πηγή συνταγής:cretatrapezomata.blogspot.gr