Τούρτα Σοκολατίνα με 2 μονάδες από τα αυγά και την κρέμα γάλακτος!

Συνταγή και φωτογραφία από την Δέσποινα Κωστίδου

Υλικά:
4 αυγά
60γρ φρουκτόζη
250γρ μηδενική σοκολάτα (δείτε τις μηδενικές εδώ)
200γρ κρέμα γάλακτος (δείτε τις επιτρεπόμενες εδώ)
50ml νερό
1κγ κακάο

Σάλτσα φράουλας
250γρ φράουλες ή μηδενική μαρμελάδα φράουλας (δείτε τις μηδενικές εδώ)
40γρ φρουκτόζη με λίγο σιρόπι αγαύης (τα βράζουμε)

Εκτέλεση:


Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει κρέμα. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την σοκολάτα και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την φρουκτόζη να γίνουν κρέμα. Ρίχνουμε σιγά σιά την λιωμένη σοκολάτα στα αυγά, ενώ δουλεύει το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Ρίχνουμε το νερό με το κακάο καιμετά λίγη λίγη την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Βάζουμε λαδόκολλα σε μια φόρμα στρογγυλή και ρίχνουμε το μείγμα.Τοποθετούμε τη φόρμα σε ταψί με βραστό νερό (μπεν μαρί). Να είναι στο νερό τα 3/4 της φόρμας. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς κάτω κάτω για 30 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε άλλα 30 λεπτά.Βγάζουμε το γλυκό και αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά το βάζουμε στο ψυγείο.
Αναποδογυρίζουμε την τούρτα σε τουρτιέρα και απλώνουμε την σάλτσα φράουλας ή την μαρμελάδα ή λιωμένη σοκολάτα.

Διαβάστε περισσότερα
Loading...
Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *