Κολοκυθάκια με φέτα με 3 μονάδες από το λάδι, την τριμμένη φρυγανιά και την φέτα!
Διατροφική αξία:
Τα κολοκυθάκια ως βασικό συστατικό του συγκεκριμένου φαγητού αυξάνουν το αντιοξειδωτικό περιεχόμενο του, ενώ η φέτα αποτελεί πηγή πρωτεΐνης ζωικής προέλευσης, ασβεστίου, φωσφόρου και βιταμίνης D.
Υλικά:
• 1 πρέζα αλάτι
• 1 πρέζα πιπέρι
• 1 κουταλιά σούπας λάδι
• 1 κιλό κολοκύθια
• ¼ τυρί φέτα
• 1 κουταλιά σούπας τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι βράζουμε τα κολοκύθια. Τα στραγγίζουμε καλά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνουμε τυρί φέτα με λίγο λάδι, πιπέρι και τριμμένη φρυγανιά. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Με αυτό το μείγμα περιχύνουμε τα κολοκύθια και τα σερβίρουμε ζεστά.