Τούρτα φράουλα (2 μονάδες)

Τούρτα φράουλα

Τούρτα φράουλα για σπέσιαλ περιπτώσεις με 2 μονάδες! 1 μονάδα από το σιμιγδάλι και 1 από την κρέμα γάλακτος!

Συνταγή και φωτογραφία από: Ζωή Φρατζάλη

Υλικά:

Για τις κρέπες:

  • 400 γρ. Σιμιγδάλι
  • 1 βανίλια
  • νερό όσο χρειαστεί

Γέμιση:

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι και την βανίλια και ρίχνουμε λίγο λίγο νερό να γίνει χυλός . Σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 2 κουταλιές απο τον χυλό και το απλώνουμε γρήγορα με το κουτάλι . Μόλις ψηθεί το γυρίζουμε και απο την άλλη .
Βάζουμε τις κρέμες γάλακτος στην κατάψυξη για μισή ώρα . Τις χτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα 5 λεπτά και προς το τέλος την φρουκτόζη .
Κόβουμε 5-6 φράουλες σε κυβάκια σε ενα αντικολλητικό τηγάνι και πασπαλίζουμε λίγη φρουκτόζη και ενα κουταλάκι νερό .Τα βράζουμε ενα λεπτό .
Ανακατεύουμε την μισή σαντιγί με την μερέντα .
Στρώνουμε εναλλάξ κρέπα ,κρέμα κακάο , λιγο γλυκό φράουλα .
Καλύπτουμε με σαντιγί και στολίσουμε με φράουλες .

Διαβάστε περισσότερα

Comments

comments

One Reply to “Τούρτα φράουλα (2 μονάδες)”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *