Μπουτάκια κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας με 2 μονάδες! 1 μονάδα από το κοτόπουλο και 1 από το λάδι!
Υλικά: για 4 άτομα
- 1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλο
- 250 γρ μανιτάρια λευκά
- 250 γρ πράσινα σπαράγγια
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- λίγο ξίδι
- 2 κ σούπας μουστάρδα (επιτρεπόμενη στα προϊόντα εμπορίου )
- 240 ml ζωμός κοτόπουλου (συνταγη: φτιαχνουμε σπιτικό ζωμό )
- 120 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά. Κόβουμε σε τέταρτα τα μανιτάρια, σε κύβους τις πιπεριές και ψιλοκόβουμε διαδοχικά στο μούλτι το σκόρδο καιτο κρεμμύδι. Σε λεκάνη ανακατεύουμε τα μπουτάκια, τα σπαράγγια και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το ξίδι και τον ζωμό, και τα μαρινάρουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο. Σε γάστρα με καπάκι, τοποθετούμε τα μαριναρισμένα υλικά, προσθέτουμε το ξίδι και τον ζωμό, κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 240 για 1 ώρα. Ανοίγουμε το καπάκι, ανακατεύουμε καλά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσουν τα μπουτάκια.
πηγή φωτογραφίας google