Μπαμπάς (3 μονάδες)

Μπαμπάς

Μπαμπάς με 3 μονάδες! 1 από τα αυγά, 1 από το σιμιγδάλι και 1 από την κρέμα γάλακτος!

Συνταγή και φωτογραφία από:θωμαή Σαρακατσιάνου

Υλικά:

  • 4 αυγά
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 βανίλια
  • ½ κούπα γλυκαντικό (έβαλα στεβια)
  • Χυμό ½ λεμονιού
  • Ξύσμα 1 λεμονιού
  • 1κγ σόδα σκόνη

ΣΙΡΟΠΙ:

  • Χυμό μισού λεμονιού
  • 1.5  κούπα νερό
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • ½ κούπα γλυκαντικό

ΣΑΝΤΙΓΙ:

  • 2 κρέμες γάλακτος που έχουν μείνει 30 λεπτά στην κατάψυξη (επιτρεπόμενες στα προϊόντα εμπορίου )
  • 3-4 κσ σούπας γλυκαντικό

Εκτέλεση:

Τα χτυπάμε  όλα μαζί με το μίξερ χειρός και τα ψήνουμε σε φόρμα σιλικόνης προσέχουμε γιατί παίρνει γρήγορα χρώμα από πάνω το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ψηθεί στους 160 αέρα πάνω κάτω αντίσταση και μόλις πάρει χρώμα κλείνουμε τον αέρα και αφήνουμε να ψηθεί σκεπασμένο τις αντιστάσεις.. Αφού βγει το γλυκό και σταθεί για 5 λεπτά ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Σιρόπι: Τα βράζουμε για 5 λεπτά και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο γλυκό μέχρι να το πιει όλο..μετά το σιρόπιασμα  αφού κρυώσει εντελώς το γλυκό το ξεφορμάρουμε.

Φτιάχνουμε την σαντιγί:

Τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ωραία σαντιγί
..τώρα για να τον γεμίσουμε υπάρχουν διάφοροι τρόποι
..Ή κόβουμε προσεκτικά τον μπαμπά στην μέση αφαιρούμε το επάνω μέρος γεμίζουμε και το ξανά βάζουμε από επάνω το κομμάτι προσεκτικά.. Ή… Κάνουμε βαθιές χαρακιές γύρω γύρω στον μπαμπά  και με την βοήθεια ενός μαχαιριού ανασηκώνουμε το μπαμπά και γεμίζουμε με την σαντιγί σιγά σιγά.. Από επάνω για να γυαλίσει έβαλα λίγη μηδενική μαρμελάδα..
Διαβάστε περισσότερα

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *