Καζάν Ντιπί (2 μονάδες)


Καζάν Ντιπί με 2 μονάδες από το γάλα και το corn flour!

Υλικά:

1 ταψάκι
400 ml γάλα
110 γρ. ζάχαρη καρύδας
30 γρ. κόρν φλάουρ

Οδηγίες:

Βάζω σε μια κατσαρόλα το γάλα και τη ζάχαρη καρύδας να βράσουν. Αμέσως μετά προσθέτω το κορν φλάουρ, το οποίο προηγουμένως έχω αραιώσει με λίγο από το γάλα. Ανακατεύω καλά σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μείγμα να σφίξει.
Μεταφέρω το μισό μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί και το βάζω στη φωτιά μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει στον πάτο και στα πλάγια.
Επειδή η θερμότητα δεν θα πιάνει όλο το ταψί, το γυρίζω για να καραμελώσει και το άλλο μισό.
Τέλος, ρίχνω και το υπόλοιπο μείγμα και το αφήνω να βράσει για άλλα 5 λεπτά.
Αποσύρω από τη φωτιά και, αφού το γλυκό αποκτήσει θερμοκρασία περιβάλλοντος, το τοποθετώ στο ψυγείο για 4 ώρες.

Φωτοφραφία από: http://www.pontos-news.gr
Πηγή:https://cookpad.com

Διαβάστε περισσότερα

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *